DOOH

Det känns som att det finns storbildsskärmar med reklamfilmer vart man kommer numera. Här kan man med fördel ha animationer också, nästan som gigantiska banners. Jag har levererat åtskilliga sådana. Förutom renodlad film har jag erfarenhet av att göra interaktiva skyltar.

Även om det kan kännas lite After Effects över rörelsen är animationen gjord i Flash (numera Animate). Den har körts på Globen på jumbotronen där.

Animeringen är gjord med utgångspunkt från två stillbilder och har körts på centralstationer runt om i landet.

Jag gör såklart inte bara animationer till DOOH. Finns det befintligt filmmaterial skall det naturligtvis användas. Det finns en uppsjö av skärmformat inom DOOH. Denna video är gjord till en böjd skärm (se bilder nedan).  Det är jag som redigerat videon och klippt ner den till 10 sekunder. Jag har också gjort de svenska textplattorna.

För att förstå hur videon kommer att disponeras på ytan är det viktigt att veta måtten på krökningen. Här har jag gjort ett montage för att säkerställa att min disposition är korrekt.

När det rör sig om exotiska format på skyltar som denna är ett montage en god idé för att man skall förstå hur den kommer att upplevas.

KONTAKTA MIG

Skicka ett meddelande